Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز- نشست دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی استان فارس برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی استان فارس ظهر دوشنبه در نشست اعضای دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی استان فارس خواستار تشکیل اتاق فکر برای تحکیم و توسعه فعالیت های شورا شد.

بهزاد مریدی با بیان اینکه مهمترین موضوعی که دغدغه اعضای شورای توسعه فرهنگ قرآنی در استان فارس را به خود اختصاص می دهد، تحلیل و اهم و فی الاهم شدن مصوبات این شوراست افزود: کمیته های سه گانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی که متشکل از پژوهش(حوزه علمیه)، توسعه و ترویج(فرهنگ و ارشاد اسلامی) و آموزش عمومی(آموزش و پرورش) است باید اتاق فکری داشته باشند که به این کمیته ها پیوسته و در نهایت پیشنهادها را برای تصویب به شورا ارایه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس در این جلسه که به بحث و تبادل نظر پیرامون فعالیت های دبیرخانه اختصاص یافت درخصوص اتاق فکر پیشنهادی عنوان کرد: این اتاق فکر می تواند تمام اختیارات را دارا بوده و هرچه را که تصویب شد توسط دبیر ابلاغ کند.

در امور قرآنی فعالیت جزیره ای شکل نگیرد

مریدی حضور افراد حقیقی را در اتاق فکر شورای توسعه فرهنگ قرآنی استان فارس را موجب بازخورد مناسب مصوبات این شورا دانست و افزود: این در حالیست که شورا با مجموعه شورای شهر و شهرداری توسط دبیرخانه امکان تعامل را برقرار ساخته تا کارهای جداگانه و جزیره ای هم شکل نگیرد. زیرا چنین رویکردی در فعالیت های قرآنی به شکل جداگانه و جزیره ای بازخورد مناسبی در جامعه ندارد و غیرحرفه ایست چراکه شورا جایگاه و مقامی برای توسعه قرآنی به شمار می رود.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه شورا باید بتواند مجموعه مالی و مشارکت های گروهی را در دل خود جای دهد در عین حال عنوان کرد: هر اتفاق قرآنی که قرار است در استان فارس بیفتد دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی مکلف به اطلاع رسانی و حضور اعضاست.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس خواستار تشکیل ماهانه اتاق فکر دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی شد و افزود: این اتاق فکر در عین حالی که چندین موضوع را پی گیری می کند هرماه می تواند طبق یک برنامه مشخص ۵ تا ۶ مصوبه داشته باشد.

وی در ادامه تاکید کرد: باید خبرهای خوش توسط اعضای دبیرخانه به شورای توسعه برده شود تا مباحثی که در شورا مطرح می شود کاملا قرآنی و عملیاتی باشد.

همچنین در این جلسه معاون فرهنگی و ارتباطات نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در استان فارس با توجه به منشور توسعه فرهنگ قرآنی کشور گفت: طبق این سند توجه به اولویت های قرآنی، توانمندی های موجود قرانی، توجه به وظایف دستگاه ها در امور قرآنی، تاکید بر درآمدزایی و توجه به آسیب های اجتماعی مواردی است که عنوان شده است.

تاکید بر مدیریت یکپارچه قرآنی در فارس/اساس برنامه های قرآنی مردم هستند

حجت‌الاسلام سید محمد جعفری هم خواستار تجمیع این موارد در قالب یک سند در استان فارس شد و با توجه به شکل گیری دبیرخانه شورا این حرکت را ستود و عنوان کرد: تشکیل این دبیرخانه کاری مبارک است که منجر به مدیریت یکپارچه قرآنی در استان می شود.

وی توافق جمعی را محصول این دبیرخانه دانست و تصریح کرد: سندی که نامبرده شد برای ۵ تا ۸ سال تنظیم خواهد شد و بر داشته های استان می افزاید.

حجت‌الاسلام جعفری در ادامه از افزایش بودجه صندوق توسعه قرآنی کشور خبر داد و گفت: امسال این رقم با افزایش دوبرابری همراه بوده که به ۱۰ میلیارد تومان رسیده است.

وی در عین حال سهم استان ها را از این صندوق ۱۰ درصد عنوان کرد و افزود: برنامه توسعه قرآنی در کشور به شیوه ایست که تمامی استان ها پای این کار قرار گیرند تا به مرور مشکلات این بخش زدوده شده و استان ها هم خود عهده دار مسایل مرتبط با توسعه قرآنی باشند.

حجت‌الاسلام و المسلمین احمد عابدی مدیر حوزه علمیه فارس نیز در این نشست نحوه تقسیم بندی ۳ کمیته یادشده را مورد اشاره قرار داد و گفت: حوزه های علمیه که مرکز اصلی فعالیت های قرآنی به شمار می روند در این کمیته ها نقشی نداشتند در حالیکه در حوزه علمیه کارگاه آموزشی تربیت معلمان قرآن و زیباخوانی از جمله فعالیت هاست.

وی همچنین خواستار حضور حوزه علمیه افزون بر کمیته پژوهش، در کمیته آموزش شورای توسعه فرهنگ قرآنی استان فارس شد.

در ادامه رئیس هیدت مدیره اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت استان فارس با تاکید بر اینکه اساس برنامه های قرآنی مردم هستند، تصریح کرد: با این وجود گرچه همیشه مردم پای کار گسترش فعالیتهای قرآنی به شمار می روند اما اساس کار روحانیت هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین منصور برزگر خواستار واگذاری برنامه های قرآنی به طور واحد به حوزه های علمیه شد و افزود: بودجه حاصل از منشور توسعه فرهنگ قرآنی در استان فارس کامل انجام نمی گیرد و شاهدیم که گاهی برنامه های قرآنی لنگ ۵۰۰ هزار تومان است.

رئیس اداره قرآن،‌ عترت و نماز آموزش و پرورش فارس نیز در این نشست که به میزبانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد با توجه به اینکه شورای قرآنی آموزش و پرورش ۳ سال است برگزار می شود گفت: چنانچه مطالبه ای در امور قرآنی نباشد طبعا کاری در این زمینه پیش نخواهد رفت.

دانش آموزان فارس دست کم ۸۰۰ ساعت آموزش قرآن می گذرانند

حسینعلی معزی با اشاره به اینکه در کمیته آموزش عمومی قرآنی شورای توسعه کارهای پژوهشی و فرهنگی انجام گرفته عنوان کرد: در آموزش و پرورش فارس شیوه کار بدین شکل است که هر دانش آموز از مقطع ابتدایی دست کم ۸۰۰ ساعت آموزش قرآنی می بیند.

وی در عین حال آموزگاران قرآن مدارس را در آموزش فضایل قرآن کریم به دانش آموزان مقاطع مختلف با مشکل عدم آشنایی با این فضایل عنوان کرد.

معزی این مشکل را ناشی از نیاز به اعتبار مالی دانست و افزود: ۱۷۵ میلیون تومان بودجه اختصاص یافته به امور قرآنی رقم کافی نیست زیرا آموزش و پرورش بر اساس شاخص هایی فعالیت می کند که اختصاص به خود دارد.

وی همچنین اعلام کرد: در شهرستان های فارس ۶۷ درالقرآن آموزش و پرورش تاکنون یک ریال هم دریافت نکرده اند. بنابر این به فکر راه درآمدی برای فعالیت های قرآنی استان باشیم. چراکه مباحث قرآنی در استان فارس مهجور مانده است.

رئیس اداره قرآن،‌ عترت و نماز آموزش و پرورش فارس از حضور ۱۴۰۰ روحانی در مدارس استان خبر داد که افزون بر نماز جماعت گذاردن وظیفه دارند دست کم یک آیه قرآنی را تفسیر کنند در حالیکه آموزش و پرورش استان توانایی پرداخت حق الزحمه آنان را ندارد.

هفته قرآن و عترت با مشارکت تمامی نهادها برگزار می شود

رئیس گروه قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس هم با توجه به برپایی جشن رمضان امسال توسط این اداره کل با تمجید از همکاری تمامی دستگاه ها و سازمان ها در این ارتباط از اجرای ۲ برنامه قرآنی در سال جاری خبر داد و گفت: آذر یا دی ماه امسال افزون بر این برنامه ها، هفته قرآن و عترت با مشارکت تمامی اداره ها و نهادها برگزار می شود.

مهدی احمدی در عین حال از برگزاری نخستین جشنواره تئاتر «آیات» در استان فارس خبر داد و افزود: در این جشنواره که با مشارکت فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن نمایش استان ترتیب می یابد، آثار صحنه ای، خیابانی و عروسکی ویژه کودکان و نوجوانان با موضوع قرآن و عترت مورد توجه قرار می گیرند.

وی در ادامه تصریح کرد: در بخش ویژه جشنواره تئاتر «آیات» استان فارس ۲ موضوع مورد داوری قرار می گیرد که شامل شعار امسال بر اساس اقتصاد مقاومتی و سوره واقعه است.

معاون قرآن و عترت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس تاکید کرد: از برنامه هایی که فهم و تدبر در قرآن مجید را افزایش می دهد باید حمایت کنیم.

نماینده تبلیغات اسلامی فارس هم جمع اعضای دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی استان فارس با توجه به اینکه این اداره کل دارای بخش امور قرآنی است گفت: ۴۱۹ موسسه و خانه قرآن شهری و روستایی زیر نظر اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی استان فعالیت دارند.

حجت الاسلام و المسلمین زارع مویدی از طرح تخصصی استعدادهای برتر قرآنی در این نهاد خبر داد و افزود: یکی از اهداف این طرح جلوگیری از آسیب های اجتماعی به واسطعه فعالیت های قرآنی است.

وی ادامه داد: ماهانه دانش آموزان و استعدادهای برتر قرآنی در شهرستانهای فارس به فعالیت می پردازند که تاکنون به ۵۰ نفر رسیده است؛ در قالب این طرح موضوع سطح زندگی قرآنی مورد نظر قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر، در پایان نشست دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی استان فارس احکام هر یک از اعضا اعطا شد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۶۰۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندیشه های قرآنی مقام معظم رهبری در دانشگاه تبریز تبیین می شود

دریافت 39 MB

به گزارش خبرنگار مهر، ظهر امروز چهارشنبه نشست خبری برگزاری کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی مقام معظم رهبری در تبریز برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین رسول خضرلو، رئیس جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی آذربایجان شرقی در حاشیه این نشست در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام برگزاری کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی مقام معظم رهبری در دانشگاه تبریز گفت: این کنگره مهم با مشارکت دانشگاه تبریز و جامعه المصطفی العالمیه و دیگر نهادهای شهری و استانی برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ مقاله به دبیرخانه کنگره رسیده است، افزود: ۶۵ مقاله از این مقالات ریسیده پذیرفته شده و در نهایت پس از داورهای متعدد ۳ مقاله به عنوان منتخب مقالات رسیده در کنگره ارائه و تجلیل می‌شود و ۱۵ مقاله نیز از برگزیدگان سه کمیسیون این کنگره که در بعد از ظهر کنگره تشکیل خواهد شد بررسی و از هر کمیسیون دو مقاله به عنوان شایسته تقدیر معرفی خواهند شد.

حجت الاسلام خضرلو اضافه کرد: کمیسیون‌های این کنگره در سه موضوع جهاد تبیین و تبلیغ، ویژه بانوان و بخش بین المللی به ۵ زبان اردو، آذری، عربی، انگلیسی و آلمانی تشکیل خواهند شد.

وی با بیان اینکه نیمی از ارائه دهندگان مقالات به کنگره را بانوان تشکیل می‌دهند، اضافه کرد: ۷۰ درصد مقالات در این کنگره که ششمین دوره آن است از خود آذربایجان شرقی است.

حجت الاسلام خضرلو ادامه داد: ۲۰۰ نفر از ۴۰ ملیت در این کنگره شرکت خواهند داشت که پیش از این دوره‌های قبلی کنگره در استان‌های مختلفی چون تهران، قم، مشهد و اصفهان برگزار شده است.

این کنگره بین المللی ۲۳ اردیبهشت از ساعت ۸ صبح در تالار وحدت دانشگاه تبریز با ارائه مقاله‌های منتخب برگزار می‌شود.

کد خبر 6100428

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:‌ معلمان در جامعه‌ توسعه یافته در صف اول تکریم قرار دارند
  • جشنواره سراسری تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی فراخوان داد
  • اندیشه های قرآنی مقام معظم رهبری در دانشگاه تبریز تبیین می شود
  • انتقال دبیرخانه دائمی مُد زاگرس به لرستان
  • انتشار فراخوان ششمین جشنواره نقالان علوی
  • شورای راهبردی گردشگری تشکیل شده است
  • برگزاری سومین دوره جشنواره گروه های کر ایران به میزبانی شیراز
  • توجه به کمیت‌ها نباید جلوی توسعه کیفی آموزش را بگیرد
  • انزوای رژیم صهیونیستی در جشنواره‌ها/ از فرصت‌ها استفاده نکردیم
  • تاثیرگذاری فیلم‌های کوتاه بیشتر است/ آشنایی نسل‌ امروز با فرهنگ رضوی